Slimme meter uitlezen met raspberry pi

Vandaag is het eindelijk gelukt om contact te krijgen met een slimme meter vanuit een raspberry pi. Ik was door een vriend gevraagd om daarmee te helpen. Op internet hadden we het een en ander gevonden. Het blijkt dat techneuten niet altijd even duidelijke schrijvers zijn, daar waren we het over eens. Mijn vriend was jarenlang de eigenaar van een succesvol computerblad, dus expertise op schrijfgebied heeft hij zeker.

De handleiding die we als uitgangspunt hebben genomen, lijkt op iets dat je spaghetti-code zou noemen. Een heleboel goto’s in de code. Vaak wordt er melding gemaakt van een programma, waarvan je vele regels later pas te zien krijgt hoe je dat  commando moet installeren. Of er is sprake van een commando dat het gewoon niet doet, omdat je het als root moet uitvoeren.

Omdat ik er nog eentje aan de praat moet krijgen, ga ik de handleiding wat herschikken, zodat er een logisch verhaal ontstaat. Gewoon elke stap beschrijven, zodat elke stap logisch volgt op de voorgaande. Zodat het gewoon moet lukken zonder dat het veel hoofdbrekens kost.

This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.