Telefonische verkoop wordt verboden

Vanochtend hoorde ik op de radio dat ongevraagde telefonische verkoop verboden wordt. Ongevraagd betekent hier zonder toestemming. Nu hebben we het bel-me-niet register. Daar sta ik sinds de invoering in. Desondanks word ik nog gebeld door allerlei clubs, die me in het beste geval erop wijzen dat ik me kan aanmelden voor het bel-me-niet register. Maar gezien het feit dat die klojo’s me toch nog bellen maakt dat het dus niet werkt. Ik sta trouwens niet eens in een telefoonboek, dus mijn nummer is via de een of andere club verkocht, óf is gewoon een random gegenereerd nummer.

Of een verbod zal helpen waag ik zeer te betwijfelen. Clubs die vage aanbiedingen doen zoals bemiddelingsbureau Takerz en aanverwanten, hanteren een zeer aggressieve vorm van bellen en trekken zich sowieso niets aan van regelgeving. Hen uitschelden en neerleggen resulteerde in een terreur. Mijn voicemail heeft het verder afgehandeld. Een paar dagen later werd ik weer gebeld.

Ook de telefoontjes van zogenaamde microsoft helpdesks uit India zullen hiermee niet stoppen. Die waren al ongewenst, maar dat weten de scammers natuurlijk ook wel.

Ze leveren wel leuke filmpjes op youtube op. “Helpdeskje pesten” schijnt voor enkele nerd-vloggers een leuke bezigheid te zijn. Zeker als het lukt om de scammer zijn computer, of beter nog, het hele netwerk om zeep te helpen.

Aangezien ik me daar niet bezig houd, is elk telefoontje van die aard een grote ergernis. Net als de ongevraagde reclamezooi in mijn bus, maar die kan ik tenminste nog ongefrankeerd retour sturen.

This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.