Linkedin…

Omdat ik volop in de sollicitatie-modus zit, heb ik dus ook een linkedin-profiel. Niet geheel van harte, maar goed, het schijnt een zeker doel te dienen. Ik vrees dat linkedin een zelfde enge manier van met data omspringen heeft als de club waar ik niets mee van doen wil hebben, fakebook.

Regelmatig krijg ik contactverzoeken van recruiters. Onlangs zelfs van eentje uit Griekenland. Deze zocht een docent Russisch in Utrecht. Tja, internet biedt vele mogelijkheden. Soms wat te veel.

Bijzonder is het wanneer ik een contactverzoek accepteer.  Dan blijk ik vaak enkele gemeenschappelijke mensen te kennen. Kennen is in dit geval een groot woord. Mogelijk heb ik de betreffende persoon ooit geaccepteerd als contact, maar ken hem/haar verder niet. Soms is de oorsprong mij totaal onbekend. Linkedin is nogal makkelijk met het uitnodigen van personen. Klik even op een profiel en de andere kant heeft al een uitnodiging te pakken. Alsof je iemand even op straat groet en gelijk thuis op de koffie uitnodigt.

Zoals gezegd, mijn relatie met linkedin is ambivalent. Het is al eens een keer overgenomen door een grote partij, ik meen Microsoft. Mocht echter linkedin overgenomen gaan worden door Fakebook, dan zal ik mijn profiel verwijderen.

This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.