Hondenbelasting

Af en toe heb ik een oppashondje. Dat is altijd reuze gezellig. Vanochtend was ik blij dat ze niet bij me was. Er kwam een controleur van de hondenbelasting aan de deur.

Oude tijden herleefden ineens. Nu heb ik in Utrecht nooit een hond gehad. In Maastricht heb ik twee keer een hond gehad. Hondenbelasting heb ik alleen betaald toen er controle en een boete dreigden. Het bedrag per jaar om geen gedoe te krijgen, 35 gulden, kon ik makkelijk ophoesten.

Het is een raar systeem. Ooit dacht ik dat hondenbelasting iets was dat ten behoeve van hondenbezitters werd geïnd. Speelveldjes en dergelijke dingen. Dat bleek een grote misvatting. Het bleek gewoon een manier om de gemeentebegroting sluitend te krijgen. Onlangs las ik dat steeds meer gemeentes deze rare belasting afschaffen. Mijn gemeente blijkbaar niet. Het blijkt hier € 74,52 voor de eerste hond te kosten. Best lucratief.

Ik heb me er al vaak over verbaasd waarom een hond belast moet worden en een kat niet. Of een paard. Sinds de verplichting tot opruimen van poep voor hondenbezitters is de overlast flink afgenomen. Maar zoals gezegd, hondenbelasting heeft niets te maken met hondenontlasting. Alleen met het in stand houden van ambtelijke onzin.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to Hondenbelasting

  1. Koos Quark says:

    En elk jaar word ik weer onaangenaam verrast door de outputbelasting. Ik heb toch alles maar weer in één keer betaald. En nu ik er zoveel voor betaald heb, nu ga ik toch maar extra genieten van het leveren van de output, want het is dus verre van gratis om daarvan verlost te worden.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.