Wel voor doodstraf maar tegen euthanasie

Rare jongens die SGP-ers. Van der Staaij klaagt in the Wall street Journal over het opgerekte euthanasiebeleid in Nederland onder het mom van “In Nederland vermoordt de dokter je”. Ik blijf zijn redenatie vreemd vinden als ik het afzet tegen de onveranderde positie binnen de SGP met betrekking tot de doodstraf. Iemand die iets ergs heeft uitgespookt mag je blijkbaar wel om zeep brengen in het hoofd van een SGP-er, maar iemand die ernstig lijdt zou je niet op zijn of haar verzoek uit het lijden mogen verlossen.

De club die zich sterk op een boek baseert, dat 10 geboden propageert waaronder het gebod “Gij zult niet doden”, gaat met dit gebod wel erg creatief om.

Kennelijk mag een dokter niet binnen de grenzen van de wet een ernstig lijdende persoon helpen om eerder te sterven. Iemand die verdacht wordt van een misdaad mag blijkbaar wel om het leven gebracht worden.

Dan rest de vraag, wie is dan de beul? Zou zich hiervoor dan een SGP-er willen aanmelden? Of mag deze dat vanuit zijn geloof niet? Waarom het dan aan een ander overlaten? Als je voorstander van de doodstraf bent, moet je het ook uitvoeren.

Advertisements
This entry was posted in Ergernissen, Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.