Turkije is een dictatuur

Zojuist zag ik dictator Erdogan een toespraak houden om zijn “overwinning” te vieren. Natuurlijk was het referendum een farce. Wat wil je anders als je alle tegenstanders effectief tegenwerkt en bedreigt. Nee-stemmers als terrorist afschilderen geeft een hoop gedonder.

De uitslag zal in elk geval geen eenheid brengen. De nipte “overwinning” zal wederom een strijd brengen. Turkije kan een nieuwe opstand verwachten, die wellicht groter wordt dan de zogenaamde “staatsgreep”, waarvan ik nog steeds het idee heb dat Erdogan deze in scene heeft gezet.

Erdogan heeft aangekondigd dat de doodstraf zal worden heringevoerd. Dat kan hij nu in zijn uppie gaan beslissen. Eveneens zal hij besluiten wie daar voor in aanmerking zal komen. Ongetwijfeld zijn tegenstanders. Dictator en moordenaar. Wie kan deze machtswellusteling stoppen?

Ongetwijfeld heeft hij een doos van Pandora geopend, die aanleiding kan zijn voor een burgeroorlog. We zullen het snel gaan zien vrees ik.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

4 Responses to Turkije is een dictatuur

 1. Koos Quark says:

  Wie heeft ook al weer “nipt” als vergeetwoord geadopteerd? Dit woord zal nu nooit meer vergeten worden. En laten we ons inderdaad maar niet voor de gek houden: ook een nipte dictator is een 100% dictator!

 2. mispunt says:

  Daar ben ik het helemaal mee eens.

 3. Koos Quark says:

  Bij van Dale is het nu wel overwerken geblazen, want we krijgen er heel wat nieuwe woorden bij: niptdictator, niptdictatuur, niptoligarchie, niptdemocraat, niptbestuurder, niptaanstuurder, enz., enz., enz. Doe mij maar een niptleidinggevende.

 4. Koos Quark says:

  Demonstratie in alle goede geestelijke gezondheid (aggg) tegen de dictatuur in Nederland: aanstaande zaterdag 6 mei in Utrecht vanaf de Ave Mariaplaats:
  https://ggzpijn.wordpress.com/2017/04/19/plaats-en-route-actie-6-mei-utrecht/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.