Trump in zee met extreemrechtse engerd

Dat Trump aan de rechter kant van het politieke spectrum opereert, mag geen verwondering wekken. Eén van degenen die hij een belangrijke plaats heeft toebedeeld is Stephen Bannon. Bannon is een extreemrechtse engerd die white power en antisemitisme hoog op zijn lijstje heeft staan.

Nu was Wilders een groot fan van Trump. Ben heel benieuwd of hij nu nog zo blij is met hem. Wilders is een xenofobe engerd, maar antisemitisch is hij zeker niet. Bovendien krijgt de PVV deels financiën uit Joodse bronnen. Die zullen zeker opdrogen wanneer hij zich teveel met Trump en consorten inlaat.

Wilders heeft zich in het verleden vaker verslikt in zijn anti-islam-retoriek. Het ritueel slachten wilde hij verbieden. Jammer dat dat dan ook zou gelden voor zijn Joodse maatjes. Foutje.

Nu dreigt er weer zoiets als er met de anti-islam-retoriek van Trump met dat nieuwe enge vriendje ook Joden het slachtoffer dreigen te worden van de haatpolitiek. Tja, dat wil Geert dan weer niet.

Het valt te hopen dat de haat van Trump en mede-engerds zich vroeg of laat tegen elkaar richt. Met het karakter van Trump geen onrealistisch scenario. Een LPF-achtige toestand in het witte huis zou wel grappig zijn. Zeker wanneer er dan weer nieuwe verkiezingen komen en een fatsoenlijke president.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.