Hakenkruis

De opper-racist van Pegida is weer vrij. Hij moest zich voor de rechter verantwoorden voor het tonen van een hakenkruis tijdens een van de vele racistische marsen. Meneer kwam echter, evenals zijn meelopers, aanzetten in een T-shirt met hakenkruis. Daardoor werd hij opgepakt voordat hij voor de rechter kon komen. Zijn meelopers hadden voordat zij ook opgepakt werden, het hakenkruis afgeplakt.

Wagensveld ontkent neonazi te zijn. Vreemd als je het nodig vindt om met hakenkruizen rond te lopen. Overigens heeft de oprichter van Pegida, Bachman, zich ooit als Hitler laten fotograferen. Pegida nazistisch???? Hoezo?

Enkele weken geleden is er een zoon van een apotheker opgepakt, omdat hij hakenkruizen in de lift van een verzorgingstehuis zou hebben geschreven. Enkele bewoners die de oorlog hadden meegemaakt, waren daardoor behoorlijk van slag.

Ik heb trachten uit te vinden of een hakenkruis een verboden symbool is, maar kon geen eenduidig antwoord vinden. Hoe makkelijk zou het zijn als het net als Mein Kampf verboden zou zijn. Een of andere promovendus die in dit kader werd geïnterviewd, was van mening dat het niet illegaal was. Ongetwijfeld vrijheid van meningsuiting.

Het wordt de hoogste tijd dat er duidelijkheid komt over de status van dit symbool. Dat het een nazi-symbool is is onmiskenbaar, ongeacht het feit dat het symbool door de nazi’s is gejat. Daardoor zou het tonen van een hakenkruis per definitie verboden moeten zijn en degene die dit getoond heeft als neonazi vervolgd moeten worden.

Het is de hoogste tijd dat er duidelijkheid komt over wat er wel en niet toelaatbaar is. Wilders heeft racisme acceptabel gemaakt, maar dat betekent niet dat dat niet in strijd is met de grondwet. Wagensveld probeert het hakenkruis acceptabel te maken. Ook dit moet in strijd met de wet worden.

Advertisements
This entry was posted in Ergernissen, Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.