Ik wil een Wexit

Een spannende dag afgesloten met de Brexit. Jammer. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het minder ontwikkelde deel van het Verenigd Koninkrijk. De eerste gevolgen dienen zich al aan. Op de financiële markten is er onrust, waardoor zowel het pond als de euro in waarde gezakt zijn. Spanje ziet een kans om Gibraltar in te lijven. Gibraltar had in de EU willen blijven met 80% voor-stemmers. Het ontwarren van alle verbindingen die samenhangen met het EU-lidmaatschap zou nog weleens een Gordiaanse knoop kunnen blijken.

In Nederland is er een geblondeerde extremist alweer feest aan het vieren. Hij wil Nederland uit de EU, eigenlijk alleen maar omdat het lidmaatschap zijn PVV-dictatuur in de weg staat.

Daarom wil ik pleiten voor een Wexit. Wilders Exit. Een Wilders uit het parlement zou een hoop problemen oplossen. Niet alleen zal het niveau van debatteren gigantisch omhoog gaan. Het aantal parlementariërs met strafblad zal spectaculair dalen tot bijna nul.

Voor Blondie zou een Wexit rampzalig kunnen uitpakken. Niet alleen zou de PVV-agenda uit de kamer verdwijnen. Zijn beveiliging zou hij wellicht zelf moeten betalen. Helemaal niet verkeerd. Want wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten.

This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ik wil een Wexit

  1. Koos Quark says:

    Doe mij dan maar een Wixit.

  2. Koos Quark says:

    En zou er nog een Nixit komen?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.