Belg zet racistische commentaren van landgenoten online

Op de blog “welkom in Vlaanderen” heeft een Belg een groot aantal racistische commentaren van extreemrechtse landgenoten online verzameld. In deze blog worden de personalia en de bron vermeld. Degenen die de gewraakte uitlatingen gedaan hebben en op het net geslingerd, nota bene onder hun eigen naam, kunnen deze actie uiteraard niet waarderen. Hilarisch is daarom een bericht van iemand die aangifte heeft proberen te doen dat hij met zijn racistische uitingen op de site staat.

De uitlatingen zijn echter gewoon gedaan. Het enige dat onze zuiderbuur heeft gedaan is de uitlating met een screencapturer tot een plaatje gemaakt en deze online gezet, compleet met foto van de figuur die de uitlating op het web heeft gezet. Verbazend dat een racist het lef heeft gehad om naar de politie te stappen met de klacht dat hij als racist wordt neergezet op een site. Dat had hij trouwens zelf ook al gedaan :-), al zag hij dat enigszins anders. De term eerroof komt hier wel heel belachelijk over.

Opvallend is trouwens het grote aantal spelfouten onder de reaguurders. Het lijkt erop dat de intelligentie onder deze groep ver te zoeken is.

Niet alleen in België zijn er van die eikels die met naam en toenaam strafbare uitlatingen doen. Ook in ons eigen kikkerland heb ik het nodige aan uitlatingen gelezen, waar het OM makkelijk mee kan verstopt raken mocht het van elke uitlating een zaak maken. Het was bij deze figuren bepaald geen heksentoer om de personalia en zelfs de werkgever te vinden. Als ik kwaad zou willen had ik iemand zo werkloos kunnen maken. Werkgevers zijn nu eenmaal niet blij met nazi-sympathieën bij hun werknemers.

Mocht iemand vervolgens weer op een baan willen reageren, dan is de kans groot dat een potentiële werkgever de uitlatingen zal vinden. Tegenwoordig schijn je bij een sollicitatie gegoogled te worden. De kans op een nieuwe baan is zo verkeken. Wellicht kan de betreffende persoon het bij de PVV proberen. Daar worden racistische uitlatingen wel gewaardeerd. Sterker nog, ze zijn een voorwaarde.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.