Songfestival

Ik ben bepaald geen fan van het songfestival. De liedjes zijn doorgaans stom en nietszeggend. Maar desondanks ben ik blij met de winnaar. Oekraïne. Het is ongetwijfeld de tweede keer dat Poetin zit te balen, en dat mag ik zeer graag zien. De eerste keer was met de mevrouw met de baard, Conchita Wurst. Poetje heeft het niet zo op alles wat ook maar enigszins in de categorie homo gezet kan worden. Nu is een homo wel iets anders dan een travestiet, maar toch. Voor Poetje is het een pot nat.

De winnende Oekraïense inzending brengt een zwarte pagina uit de bloederige Russische geschiedenis weer tot leven. Een geschiedenis die Poetje en consorten het liefst stil houden. Maar dat lukt niet zo met een lied dat vrijwel overal te horen en te zien is. Bovendien is Oekraïne toch al niet een favoriet in Rusland. Poetje heeft onlangs een stuk land gepikt, en ook dat feit wil hij liever niet zo horen.

Komend jaar moet Kiev waarschijnlijk het liedjesfestijn gaan organiseren. Ben heel benieuwd of Rusland mee gaat doen en vooral of het land welkom is. Het songfestival is politiek in een liedjes-jasje. Poetje kan dat nou eenmaal niet zo waarderen.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.