Nieuwe baan

Ondanks de aanhoudende tegenwerking van personeelsfunctionarissen is het me toch gelukt om een nieuwe baan te vinden. Een personeelsfunctionaris behoort vaak tot het ongedierte dat vindt dat iemand van boven een bepaalde leeftijd geen kans meer dient te krijgen op de arbeidsmarkt. Desondanks is het me gelukt om iets nieuws te vinden.

Sinds enkele dagen is er op de radio een reclamespot waarin er opgeroepen wordt tot het ook uitnodigen van 50 plussers. Voor zover ik weet is het discrimineren op leeftijd sowieso illegaal. Er wordt dus opgeroepen om niet illegaal bezig te zijn. Dat het wel degelijk gebeurt, laten de statistieken zien. Onder 50 plussers zijn er aardig wat werklozen. Dat is het gevolg van het steevast overtreden van wetgeving door personeelsfunctionarissen. Waarom een reclamecampagne om een wet niet te overtreden?

Het zou mooi zijn wanneer personeelsfunctionarissen onaangekondigd bezoek kunnen krijgen van een controleur, die moet controleren op het correct verloop van sollicitatieprocedures en de samenstelling van het personeelsbestand. Indien dat significant afwijkt van de bevolkingssamenstelling, kan de werkgever een boete verwachten.

Ik verwacht dat dit veel beter zal werken dan een lullige reclamecampagne.

Evenmin verwacht ik heil van een financiële bonus aan de werkgever wanneer deze een oudere in dienst neemt. Een dergelijke bonus is per definitie tijdelijk. Na afloop wordt de werknemer vast weer gedumpt om plaats te maken voor een volgende, waar wederom voor gevangen kan worden. Precies hetzelfde als bij werknemers met een vlekje.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to Nieuwe baan

  1. Koos Quark says:

    Geweldig, echt van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! En al weer jaren geleden las ik een artikel in de Times (dacht ik), N.B. USA editie dacht ik en daaruit bleek dat N.B. in de USA bedrijven er goed aan doen oudere werknemers aan te nemen, want: als klanten met iets zitten dat emotioneel en beladen is dan praten ze echt liever met een ouder iemand. Dus de hele afdeling gevoelige beladen en emotionele onderwerpen moeten ze vol zetten met medewerkers van minimaal 50. En oudere medewerkers kunnen ook nog eens veel beter de hoofdzaken onderscheiden van de bijzaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s