Aanklacht tegen Wilders bekend

Gisteren kwam de lang verwachte aanklacht tegen haatzaai-goeroe Geert Wilders. Hij wordt aangeklaagd voor het aanzetten tot haat en discriminatie en voor belediging. Dat is aardig ruim geformuleerd. Volgens advocaat Spong, die gisteren bij Pauw aan tafel zat, is de kans van slagen erg groot. Dat heeft te maken met extra jurisprudentie die beschikbaar is gekomen na een uitspraak in een andere zaak. Dus Blondie kan zijn borst vast natmaken. Hoe zou hij trouwens die dure advocaat kunnen betalen?

Of het al dan niet tot een veroordeling komt blijft nog even afwachten. Ik vrees dat het voor zijn xenofobe aanhang niet veel uitmaakt.

Ben eigenlijk vooral benieuwd of er onder degenen die destijds aangifte hebben gedaan nu nieuwe aanhangers zijn van zijn verderfelijke gedachtegoed.

Wilders zelf reageerde via zijn favoriete medium Twitter, waarmee je relatief veilig vuiligheid de wereld in kunt slingeren. Wat zou het leuk zijn als dat account een keer gehackt zou worden. Minder Geert Wilders-shit zou een verademing zijn.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.