Wat is de toegevoegde waarde van Pegida?

Gelukkig ben ik nu even niet in Utrecht. Het schijnt dat het weer onrustig gaat worden vanwege Pegida-demonstraties. De neonazi’s hadden zowel op zaterdag en zondag door het centrum willen paraderen. De burgemeester heeft dat gelukkig verboden. Op zondag mogen ze in een park aan de Biltstraat hun gang gaan, op voorwaarde dat ze daarvoor het speciaal ingerichte busvervoer gebruiken. Het is nog maar de vraag of de nazi’s zich daaraan houden. Ik verwacht dat het weer onrustig in de stad gaat worden.

Enkele weken geleden was Pegida ook al aan het herrieschoppen in de stad. Omdat er een tegendemonstratie was, willen ze blijkbaar nog een keer. Ik vraag me erg af wat de toegevoegde waarde van een tweede en een derde demo is. Het is duidelijk wat ze niet willen. Blijkbaar willen ze het grote aantal internationale deelnemers niet meer aandoen om voor een paar uurtjes uren onderweg te zijn.

Het zou veel beter zijn als ze helemaal uit de stad wegbleven. Utrecht heeft geen behoefte aan moderne NSB-ers. Pegida gewoon verbieden is het beste. Weg met die nazi-club!

This entry was posted in Ergernissen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.