Sesamstraat alleen digitaal per 2016

Het rare gedoe met de publieke omroep gaat verder. Was het eerst dat Nederland 1, 2 en 3 zo nodig moest worden omgedoopt naar NPO, waardoor de site van de Nederlandse Postduiven Organisatie (NPO was al bezet) een behoorlijk bedrag kreeg toegestopt om afstand te doen van de domeinnaam. Niemand zat daar op te wachten, maar dat had volgens de NPO te maken met de profilering op de digitale TV. NPO1, 2 en 3 stond blijkbaar beter op internet. NL1, 2 en 3 werkte net zo goed en was aanmerkelijk goedkoper, maar dat kon de leiding aan hun reet roesten. Als je een bak belastinggeld hebt, moet je het uitgeven ook. Logisch toch?

Nu wordt Sesamstraat op het publieke net om zeep gebracht. Het excuus dat er nu wordt gebruikt is dat het toch op de digitale netten te vinden is. En er is weer geïnvesteerd in een “app”. Kinderen weten het toch wel daarmee te vinden. App is de excuustruus van de publieke oproep. Daarmee ontneem je kinderen met alleen een analoog pakket de lol van iets wat al 40 jaar bestaat. Raar dat Max op de tijd van Sesamstraat moet. Ouderen kunnen best wat later naar bed. Dat geldt niet voor de kijkertjes van Sesamstraat. En ongetwijfeld zitten er onder de demente doelgroep van Max ook zat kijkers die helemaal in paniek raken omdat ze hun dagelijkse portie Bert, Ernie, Grover en Koekiemonster moeten gaan missen. En deze groep kan echt niet met een “app” overweg.

Laat Sesamstraat gewoon wat het is. Zodat de kindjes en de kindsen er lol van kunnen blijven hebben. En PVV-ers leren hierdoor misschien eens beter taalgebruik.

Advertisements
This entry was posted in Ergernissen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.