De Pinokkio’s van het Poetin-regime geven hun versie over de MH17

Als de waarheid je niet bevalt maak je toch je eigen waarheid. Dat is de werkwijze van Poetin en zijn marionettenregering. Vandaag wordt het rapport over de MH17-crash door de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid gepresenteerd. Poetin kan hier tot zijn grote spijt geen invloed uitoefenen over wat er naar buiten komt, dus is er een alternatieve versie gemaakt door de fabrikant van de BUK-raketten, waarvan de voorspelbare conclusie Poetin-vriendelijk is.
Gisteren zag ik een interview met een Russische journalist die aangaf dat als de uitslag van het onderzoek negatief voor Rusland zou uitpakken, hij zeker geen kans zou krijgen om dit nieuws te verspreiden. In een land waar het nieuws het loodje van goedkeuring moet krijgen voordat het naar buiten mag, is het niet vreemd dat de bevolking achter hun president blijft staan.

In een uitzending van Jelle Brand Corstius zag ik een interview met een voormalige trol, die op internet reacties op nieuws moest verzinnen. De bedoeling hiervan was om Poetinvriendelijke commentaren te leveren onder vele aliassen. De persoon in kwestie zag enige tijd het licht en is gestopt met deze praktijken, ook al werden ze goed betaald. Het geeft in elk geval een goed beeld over de “betrouwbaarheid” van Russische media.

Enkele weken geleden had ik een skype-gesprek met mijn vriendin Tatjana uit Perm. We bespreken in principe alles, met het risico dat de FSB meeluistert. Ook politiek. Het verbaasde me dat ze van een hele hoop zaken niets af wist. Poetin is een onderwerp dat doorgaans leidt tot stevige discussies. Het wil er bij haar niet in dat hij een andere waarheid vertelt dat wat er hier verteld wordt. De indoctrinatie zit blijkbaar diep.

Ik ga straks zeker kijken naar de uitzending over de MH17. Tatjana heeft gezegd dat ze in oktober in Nederland zou zijn. Ik hoop dat als dat zo is, zij ook kijkt. Alleen maar om te zien dat er ook een andere waarheid is dan die van Poetin.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.