Belastingdienst gaat stug door met elektronische blauwe brief

Tja, las ik nog dat enkele banken afhaken wat betreft de elektronische brievenbus wegens gebrek aan belangstelling of te moeilijk. De belastingdienst laat zich daar echter niet door uit het veld slaan en gaat stug door met de geleidelijke afschaffing van de blauwe brief in de brievenbus.

Nu zie ik daar toch echt een aantal haken en ogen aan. Ik ken mensen die geen gebruik van een computer maken. Mijn moeder is bijvoorbeeld blijven hangen bij de pen. De Bold and the beautiful opzetten lukt nog net, maar meer moet je echt niet vragen. Zo zijn er nog meer voorbeelden van mensen die de computer nog steeds te moeilijk vinden. Of gewoon een formulier prettiger vinden. Dat heb je ook bij de banken. Overschrijfkaarten zijn nog steeds te krijgen.

Maar los daarvan zie ik dat de belastingdienst zich hiermee extra kwetsbaar maakt. Een systeem dat down gaat heeft ineens grotere gevolgen. Brieven die niet meer verstuurd worden of brieven die om de een of andere reden nooit zijn aangekomen… Er zijn genoeg voorbeelden te verzinnen die hebben laten zien dat de automatisering van overheidsdiensten niet tot de soepelste behoort.

Dus laten we hopen dat er ruim de tijd genomen wordt voor deze overstap. Met de Sociale Verzekeringsbank als voorbeeld hoe het niet moet.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.