Gelukkig. Het is meegevallen.

Het leek wel oorlog in de binnenstad. Maar desondanks is het allemaal meegevallen. Ik vreesde dat het gigantisch uit de hand zou lopen. De Pegida-aanhang was bepaald niet blij dat de antifa-demonstranten het Vredenburg konden bereiken. Mogelijk dat dat dan niet aangekondigd zal worden. Verbazend dat het Vredenburg een mix was van veel Duitsers, Hongaren en zelfs Noren. Zouden die allemaal een flinke reis gemaakt hebben om hier een paar uur herrie te komen schoppen? Gelukkig lukte het de politie om de FC Utrecht-hooligans tegen te houden. Ik begrijp werkelijk niet dat er in het hoofd van een hooligan überhaupt een zinnige gedachte kan komen. Vluchtelingen komen toch echt niet van Ajax.

Het schijnt dat Pegida over een paar weken hoopt op een herkansing. Dat zal dan weer een aardige logistieke operatie gaan worden als de herrieschoppers van vandaag uit die landen weer acte de présence moeten gaan geven.

De Antifa zal in elk geval weer tegengas gaan geven. Zij hebben het iets makkelijker. De afstand naar het centrum van Utrecht kost voor hen gelukkig veel minder reistijd.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s