Roken op werk verbieden?

Vanochtend was er een stelling op stand.nl die ongetwijfeld veel stof doet opwaaien. Moet het roken in werktijd worden verboden? Het is een bekend feit dat stevige paffers vaker dan hun niet verslaafde collega’s er regelmatig tussenuit piepen om een peuk in hun hoofd te stoppen. Rokers kunnen in dit opzicht dus ook als minder productief gezien worden.

Jaren geleden was er een bepaalde organisatie die rokers daarom een uur langer per week wilde laten werken om dit gemis aan productiviteit te compenseren. Die maatregel is er nooit gekomen als gevolg van stevige protesten onder de paffers. In die tijd lag het aantal nicotineverslaafde sukkels een stuk hoger.

Intussen is dat aantal weer gezakt. Helaas nog niet tot nul. Maar het draagvlak voor een algeheel rookverbod onder werktijd neemt intussen wel toe.

Er zijn voortrekkers op dit gebied.
Een van mijn vrienden werkte in de jaren 90 bij een Amerikaans bedrijf in Amersfoort. Het bedrijf hanteerde de stelregel dat er niet gerookt mocht worden. Daarom werden rokers ook niet aangenomen. Ik weet niet of er ooit gedonder over is ontstaan, maar de medewerkers konden zich in elk geval prima vinden in deze regel.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.