Stiekem afgewezen op leeftijd.

Afgewezen worden op leeftijd. Het is algemeen bekend dat dat niet mag. En we kunnen heel simpel zien aan de cijfers van 45 plussers in de ww of bijstand zien dat het wel degelijk gebeurt. Of willen werkgevers ons echt laten geloven dat er onder deze populatie echt geen geschikte personen zitten?

Vandaag zag ik in het kader van Prinsjesdag dat Rutte werd gevraagd of hij discriminatie op leeftijd hard gaat aanpakken? Zijn antwoord was ontwijkend. Natuurlijk weer te moeilijk voor een partij die veel werkgevers onder haar electoraat heeft. En daarmee ook een groot aantal overtreders van het verbod op leeftijdsdiscriminatie. Maar die wil je als VVD natuurlijk niet voor de schenen schoppen. Maar wel als kabinet doen alsof je een wet in stand houdt die discriminatie verbiedt is dan wel erg hypocriet.

Rutte, toon nou eens wat lef. Pak de overtreders eens keihard aan. Er is een simpele methode voor. Natuurlijk zullen werkgevers zeggen dat ze niet discrimineren. Maar laat hen dat maar eens aantonen. De omgekeerde bewijslast heet dat. Als ze dat niet kunnen keihard aanpakken. Wedden dat de werkloosheid dan als een speer naar beneden gaat.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.