UWV wil persoonlijker worden

Waarschijnlijk naar aanleiding van het feit dat een journalist zijn negatieve ervaringen met het UWV in een stuk in de Volkskrant heeft gedeeld, vond Thof Thissen het nodig om daarop te reageren. Vreemd. Meestal heb je geen idee met wie je van doen hebt. Je stuurt een bericht en als je geluk hebt komt er van een onbekende een antwoord. Reageer je daar weer op, dan is het wellicht een andere nomen nescio die zich daarmee gaat bemoeien.

Maar dat moet anders vindt Thissen, de grote smurf van het UWV. Het UWV moet weer persoonlijker worden.
Of dat slecht nieuws betekent voor de nomen nescio’s achter de UWV-applicatie is nog niet duidelijk. Deze mensen hoefden voor het regeltjes neuken namelijk niet te beschikken over verbale kwaliteiten. Wellicht niet te veel fouten maken in de geschreven communicatie, dat wel natuurlijk. Een deel van de communicatie wordt toch gedaan door de applicatie, voor zover je een berichtje genereren als communicatie kunt bestempelen natuurlijk.

Maar goed. Hoe lang zal het duren voordat er een persoon in plaats van een scherm de boodschap overbrengt? Moet daar eerst de software weer voor aangepast worden? En komen er dan vacatures voor mensen met communicatieve vaardigheden? Dat zou thof zijn!

Advertisements
This entry was posted in Ergernissen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.