Oostenrijks gedonder voor Blondie aanstaande

Enkele maanden geleden werd Blondie door de Oostenrijkse extreemrechtse evenknie van de PVV uitgenodigd om een toespraak te komen houden. Zijn toespraak was voorspelbaar. Toch is er een kans dat er uitlatingen uitgebraakt gedaan zijn die voor de Oostenrijkse wet illegaal zijn. Zoals aan opruiing, aan het denigreren van godsdienstige leerstellingen en aan schending van het verbod op het doen herleven van nazistisch gedachtegoed.

Uiteraard braakte zijn Twitter-account al snel zijn standaard-zin “het moet niet gekker worden” uit. Hij kan dat natuurlijk wel vinden, maar het gaat hier om de Oostenrijkse wet.

Wanneer de aantijgingen gegrond worden verklaard, kan Blondie het nog druk gaan krijgen. Er komt sowieso een “minder-minder-proces” tegen hem. Misschien dan ook nog een aanklacht vanuit Oostenrijk. Het mag wat mij betreft nog véél gekker gaan worden. Hoe meer aanklachten tegen hem, hoe beter.

Misschien had Wilders rekening moeten houden met het feit dat hij zich in het geboorteland bevond van de op 20 April 1889 in Oostenrijk geboren Duitser, die een niet zo fraaie rol in de geschiedenis heeft gespeeld. Het ongebreideld vergelijken van zijn stokpaardje de islam met het gedachtengoed van deze Pipo ligt in Oostenrijk mogelijk nog gevoeliger dan elders.

En was deze Duitser niet ook begonnen met het zaaien van haat tegen een bepaalde bevolkingsgroep met een bepaald geloof?

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.