Vervanging OV-chipkaart moet gratis

Enkele jaren geleden moesten we zo nodig aan de OV-chipkaart. Het alternatief was om het openbaar vervoer links te laten liggen. Tja, en dan heb je voor 7,50 een kaartje moeten kopen, dat dan alleen een drager blijkt te zijn. Om te mogen reizen moet je er ook nog een bedrag op poten. Niet alleen de kosten van de reis maar ook nog eens een fikse bonus. Je zou het maar eens in je hoofd halen om een paar meter verder te moeten reizen… Waar is de tijd gebleven dat je gewoon je reis hoefde te betalen en niets meer. Alsof je in een supermarkt € 50 extra in je portemonnee moet hebben om een brood te mogen kopen. Het slaat gewoon nergens op.

Nu schijnt die kaart ook nog eens elke 5 jaar vervangen te moeten worden. Dat kost dan wederom 7,50. Dus als je een gezin hebt met de nodige gezinsleden… Reken maar uit.

Logisch dat daar klachten over gekomen zijn. De ombudsman vindt dat de vervanging gratis moet zijn. TSL vindt van niet. De kaart slijt en bovendien is de chip elke keer weer aan vervanging toe. Dus moet er weer gevangen worden. Kassa!

Maarruh, wie heeft om dat klereding gevraagd? Waarom was een gewoon kaartje kopen niet voldoende? Een kaartje dat zo gauw je het in je zak had, gewoon kon laten zien aan de conducteur. Niet een plastic kaart waaraan je alleen door een scanner kunt zien of je in of uit staat. Het ding heeft me al meerdere keren in de zenuwen gebracht. Heb ik nou of niet…. En heb ik dat bij het juiste paaltje gedaan?

Zouden degenen die dit kleresysteem bedacht hebben ooit zelf met het OV reizen? Vast niet. Het verzinnen van zo’n klereding brengt vast zoveel geld in het laatje dat je een dikke auto onder je kont kunt hebben.

Advertisements
This entry was posted in @#$% OV-Chipkaart, Ergernissen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.