Ongezellige kant????

Het merkwaardige akkoord met onmenselijke kantjes tussen de beide coalitiepartners kent nog een heel vervelende keerzijde. Gemeenten die zich daar niet aan houden krijgen een financiele korting op het opvangbudget. Rutte wilde het er gisteren niet over hebben omdat hij dan gelijk weer bij de “ongezellige kant” van het akkoord terecht zou komen. Tja Rutte. Niet alles kun je weglachen. Ook niet dat dit akkoord duidelijk vergeet dat het hier om mensen gaat.

Wanneer straks een uitgeprocedeerde asielzoeker door dit onmenselijke beleid dood wordt gevonden, is de coalitie dan ook bereid om daar de verantwoording voor te nemen? Of wordt dat dan ook maar gewoon als “niet gezellig” doodgezwegen?

Ik heb 20 jaar als vrijwilliger voor een kerkelijke organisatie dak- en thuislozen proberen te helpen, door hen in elk geval tijdelijk bed bad en brood te bezorgen door middel van een garantstelling. Onder deze mensen zaten ook de nodige illegalen. Het kon me niet schelen waar iemand vandaan kwam. Het leven in een hopeloze situatie is voor iedereen even erg. Het is makkelijk om als een PVV-er of VVD-er aan de zijlijn te staan en maar te schreeuwen dat “ze” maar moeten oprotten naar het land van herkomst. Maar wanneer diegene een naam krijgt en een gezicht, en zowaar een mens blijkt, is dat een stuk minder makkelijk.

Wanneer je er zelf niet aan zou moeten denken naar een oorlogsgebied gestuurd te worden, waarom de ander dan wel? Is dat omdat die ander “gewoon een van die buitenlanders” is en niet Said of Ahmed?

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to Ongezellige kant????

  1. Koos Quark says:

    Er is weer gepolderd, dus er is weer even uitstel van dijkdoorbraak, maar de dijken zullen een keertje doorbreken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s