Recept van een superlekkere broccoli

Dit is een recept dat ik zelf heb verzonnen. Het is volgens de “proefkonijnen” erg geslaagd.

Nodig:
1 stronk broccoli
stukje van 3 cm laoswortel (vers natuurlijk)
stukje gemberwortel
2 uien
3 tenen knoflook
een pakje van 200 gr gehakt van de vegetarische slager
een half blok santen
2 groentebouillonblokjes
3 stelen sereh (citroengras)
djeroek poeroetbladeren, liefst ingevroren. De gedroogde zijn iets minder. (toko)
basmatirijst
beetje maizena
5 kruidenpoeder (toko)
beetje ketjap asin

Marineer het gehakt in een paar theelepels 5 kruidenpoeder.

Snij de uien, knoflook, gember en laoswortel fijn en bak ze in wat olie. Doe dan het gemarineerde “gehakt” erbij. Even doorbakken. Daarna de in stukken gesneden broccoli erbij. even doorroeren en dan water erbij, zodat het net niet onder water staat.

Gooi nu ongeveer 5 poeroetbladeren erbij, en de 3 ingesneden citroengrasstelen. Een klein beetje ketjap erbij, een bouillonblokje en wat peper. Als het kookt mogen de santen erbij.
Het geheel binden met een beetje maizena, dat eerst in een kopje water is opgelost alvorens het erbij gegooid wordt en doorgeroerd.

De basmatirijst in ruim kokend water met bouillonblokje en 5 poeroetbladeren volgens kookvoorschrift gaarkoken. De poeroet geeft een heerlijk citroenig aroma aan de rijst.

Voor het opdienen de citroengrasstelen eruit halen.

Ben heel benieuwd naar de reacties.

Deze versie is vegetarisch, maar het is geen enkel probleem om het met “gewoon” gehakt te maken. Ook dat het ik uitgeprobeerd.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s