PVV-engerds roepen op tot brandstichting

Op Joop.nl las ik een selectie van de facebook-reacties van PVV-aanhangers op de actie om moskeeën in de hens te steken. Facebook gebruik ik zelf niet. Ik heb het zelfs geblokkeerd op mijn netwerk. De reacties zijn ronduit schokkend. Merkwaardig genoeg zijn een deel van de reaguurders niet eens anoniem. Dat een groot aantal spelfouten bevat, is niet zo verwonderlijk. De doorsnee PVV-aanhanger schijnt nu eenmaal niet al te veel opleiding te hebben gehad.

Kennelijk denken de PVV-engerds ook niet eens al te veel na over hun toekomst. Het “liken” van oproepen tot brandstichting of geweld is misschien nu wel buitengewoon grappig, maar wordt dat ineens niet meer wanneer ze een baan zoeken. Welke baas zou ooit iemand in dienst nemen die brandstichting “Leuk” vindt, of duidelijk moeite heeft met het bouwen van een foutloze zin?

Opmerkelijk is overigens dat het enige lid van de PVV geen afstand heeft genomen van deze oproepen. Normaliter heeft Blondie er geen moeite mee de nodige scheten te laten via Twitter. Nu blijft het ijzingwekkend stil. Zou zijn aanstaande proces er iets mee te maken hebben? Afstand nemen van deze oproepen kan hem stemmen kosten…. Sympathie betonen voor deze oproep geeft het OM extra munitie.

Wellicht is het wel interessant om de IP-adressen van de figuren op deze facebook-pagina vast op herkomst te controleren. Mogelijk zit er wel echt een partij-ideoloog van de PVV achter onder pseudoniem. Of neo-nazi’s? Meten is weten in dit geval. Dus Opstelten, je wilt toch zo graag Big Brother spelen? Nou dan! Doe je werk!

Advertisements
This entry was posted in Ergernissen, Politiek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s