Doodstraf in Der Spiegel beschreven

Enige tijd geleden was er grote opschudding bij de executie van een terdoodveroordeelde in de States. Alles wat mis kon gaan ging ook mis. In Der Spiegel las ik een reconstructie van deze executie. Ik werd er onpasselijk van. Dat een land dat gruwt van de misdaden van Isis tot dergelijke acties in staat is, is me een absoluut raadsel.

Het artikel toont de absurditeit van de voorbereidende stappen. De veroordeelde mag zijn laatste maal kiezen. Dat mag echter niet meer dan een minimaal bedrag kosten. Vervolgens moet de veroordeelde gaan douchen. Hij of zij wordt medisch onderzocht, en geheel door de scanner gehaald. Het idee alleen al. Iemand wordt ter dood gebracht en medisch onderzocht. Met welk doel?

Het artikel geeft dermate gruwelijke details dat ik het nog steeds niet heb uitgelezen. Vreemd trouwens dat men in de States zo ageert tegen euthanasie.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen, Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to Doodstraf in Der Spiegel beschreven

  1. Koos Quark says:

    Ze vinden het onethisch om de veroordeelde te executeren op een moment dat de veroordeelde ziek is, dus ze kijken daarom eerst nog even officieel of de veroordeelde wel helemaal gezond is, zo luidt daar de redenering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s