Meeuwenplaag

Gisteren stond er een opmerkelijke foto in Trouw. Een man die een beetje op Gerrit Zalm leek, kroketje in de hand, en een dreigende meeuw boven zijn hoofd. Het zag er wat potsierlijk uit. Het bericht werd vergezeld door een artikel waarin een VVD-er pleitte voor het opheffen van de beschermde status van de meeuw. Meeuwen zouden afgeschoten of vergast moeten kunnen worden. Nu zou ik datzelfde over VVD-ers kunnen zeggen, maar dat schijnt niet te mogen. VVD-ers geven echter aanzienlijke overlast vanwege hun ongebreidelde expansiedrift van asfalt en dikke auto’s. Maar zou je hen daarom moeten verdelgen?

De VVD-er heeft niets met natuur. Natuur moet vooral geasfalteerd worden en geen overlast geven. En zeker geen meeuwen. Ze maken vuilniszakken stuk. En ja, men moet zelfs het afval ondergronds dumpen om de meeuwenoverlast te beteugelen. En, o ja, zelfs afgesloten plastic containers gebruiken. Nu vraag ik je… Schandelijk toch! En daarom moeten meeuwen maar naar een moderne versie van Auschwitz?

Toen ik gisteren naar de bushalte aan het Neude liep, passeerde ik een container die volgepropt was met vuilniszakken. Het deksel stond half open. Op de zakken waren een meeuw en een stel kauwtjes druk bezig om het eetbare afval in de zakken eruit te peuteren. Als we nou eens zouden beginnen met het bio-afval in de biobak te stoppen zoals het hoort, en restafval in de vuilniszak. Dan hebben ratten, meeuwen en andere beesten niets te zoeken in die zakken, en zullen ze ze niet open pikken. Een deksel van een biobak gaat niet zomaar open. Dat scheelt een deel van de overlast.

Verder kunnen de vuilnisbakken langs de weg best voorzien worden van een verend deksel. Dan kunnen beesten er ook niet zomaar inkomen. En als we eens zouden beginnen met de troep daar ook in te gooien in plaats van op straat. De overlast wordt voor een deel uitgelokt.

Tja, en dat een vogel indringers in de buurt van zijn nest probeert te verjagen, dat moet toch zelfs een VVD-er kunnen begrijpen. Daarvoor ga je toch geen vogels doodmaken.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Meeuwenplaag

  1. Koos Quark says:

    Gelukkig heb je niet gezegd wat je niet mag zeggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s