Bezuinigingen in de zorg nog erger

Het vreemde idee dat buren en vrienden wel voor ouderen kunnen gaan zorgen, en dat ouderen daarom zo langer thuis moeten kunnen wonen heeft dit rare kabinet aangegrepen om nog meer mensen uit de thuiszorg te knikkeren. Of de zorg ook daadwerkelijk door de toebedachte actoren geleverd gaat worden dondert even niet. Er moet bezuinigd worden, en dan gaat het even niet over mensen.

Al voordat dit rare plan uitgevoerd gaat worden, voorspel ik dat het binnen niet al te lange tijd teruggedraaid gaat worden, omdat het gewoon een stompzinnig plan is. Zorgbehoevenden worden heus niet minder. Als je hen aan hun lot overlaat misschien wel, maar ik neem aan dat de staatssecretaris geen vacature-hausse in de uitvaartbranche wil.

Het beste zou zijn als een naast familielid van de betreffende grapjurk in een zorgbehoevende situatie zou terechtkomen, en hij zelf mantelzorger zou moeten worden bij gebrek aan een wegbezuinigde thuiszorg. Dan pas zal bij het kabinet het idee doorsijpelen dat de bezuiniging op thuiszorg onmenselijk is. Niet alleen voor de hulpbehoevenden, maar ook voor de overgebleven personeelsleden die de wegbezuinigde collega’s ook nog moeten gaan vervangen.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s