Keuzevrijheid op de tocht

Minister Schippers kiest wederom voor een pragmatische financiele oplossing in plaats van een menselijke maat. Het komt er op neer dat als je met een bepaalde aandoening in het ziekenhuis terecht komt, je blijkbaar eerst moet kijken of je verzekering een contract met de zorgverlener heeft, anders gaat het feest niet door. Dat is leuk als er spoed bij komt kijken. Mocht je het overleven, dan kun je nog een flinke naheffing krijgen.

Als je zoals ik een aandoening hebt die zeldzaam is, heb je dus met die plannen een aanmerkelijk grotere kans om te overlijden. Jaren geleden ben ik gered door een uitstekende arts in opleiding, nadat twee artsen in een ander ziekenhuis mij naar huis gestuurd hadden in terminale toestand.

Als geldbesparing de enige drijfveer wordt, gaat het niet om kwaliteit, maar om de goedkoopste. Een arts-patient-relatie moet er een zijn van vertrouwen. Het systeem dat Schippers wil invoeren ondermijnt het recht om een arts te kiezen met wie je het kunt vinden. Ik moet er niet aan denken om misschien door dit systeem straks gedwongen te worden overgeleverd te zijn aan de flut-artsen die me destijds bijna hadden vermoord door volstrekte onkunde.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s