Gijsen mag koninklijke onderscheiding houden

De overleden bisschop Gijsen wordt ondanks de postume erkenning van misbruik niet zijn koninklijke onderscheiding ontnomen. Dat schijnt alleen te kunnen als iemand tijdens zijn leven door een rechter wordt veroordeeld. Postuum iemand veroordelen kan helaas niet. Wel iemand postuum van schuld zuiveren. Dat is eigenlijk best raar.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

2 Responses to Gijsen mag koninklijke onderscheiding houden

  1. Koos Quark says:

    Zalig- en/of heiligverklaring zitten er in elk geval niet meer in bij dit requiem eaternam et dona ejus requiem sempiternam.

  2. Koos Quark says:

    En Sigmund krijgt weer eens helemaal gelijk: mensen die er niet in slagen om met algemeen menselijke verlangens om te gaan als iets van henzelf (ego distonie), die willen nog wel eens overcompenseren door het stellen van onmogelijke normen. Maar de realiteit is datgene dat zich van onze onmogelijke normen niet zoveel aantrekt. De norm is dat de zon opkomt in het Westen en ondergaat in het Oosten. De realiteit is dat Hij opkomt in het …… en weer ondergaat in het …… . Goed, als we de smoes bedenken dat het Oosten in het Westen ligt en het Westen in het Oosten, dan hebben we onze prestatie-indicator weer gehaald.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s