Partij Van Verval

Zou het dan toch gebeuren? Peroxiet heeft op dit moment een hoop kopzorgen. In Almere is er nog één PVV-racist over voor het college. De Freule Stassen heeft afgehaakt, Roland van Vliet, en Joram van Klaveren, en een kandidaat van Helm… Verschillende aanhangers beraden zich nog. En Peroxiet zegt vandaag een afspraak met het Vlaams Belang af, zogenaamd niet vanwege de crisis in zijn partij. De Winter vindt het vast jammer dat zijn hoofdgast ontbreekt, en met name omdat hij zijn uitlating over Marokkanen niet meer zal uitbraken.

Toch blijft het raar, die opschudding van nu. De eerdere uitspraken waren niet minder erg. Wellicht iets minder expliciet, ongetwijfeld vanwege mogelijke juridische consequenties. Rare uitspraken over “de Islam” kan nu eenmaal niet los staan van aanhangers. Zonder aanhangers geen godsdienst. Dat was dan ook de rare ontsnappingsroute die Peroxiet tot nog toe van veroordeling heeft afgehouden. Nu expliciet Marokkanen worden genoemd lijkt het land te klein. Maar het doet wel goed dat er nu iets lijkt te gebeuren. Wilders in paniek. De leeuwen die hij heeft losgelaten krijgt hij niet meer in hun kooi. Zelfs in eigen kring is paniek.

En stel dat Peroxiet de politiek moet gaan verlaten. Voor PVV-ers is er over het algemeen niet makkelijk om een nieuwe baan te vinden. Veel werkgevers zitten niet te wachten op beroepsracisten. Wie zal er zitten wachten op Peroxiet? Zonder Bosma kan hij niets.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s