OV-chipkaart toch weer niet nodig

TLS gaat experimenteren met de OV-chipkaart. Het schijnt dat je straks achteraf kunt betalen. Heel handig voor zwartrijders in de dop. Nog een experiment is het contactdoos betalen. ING heeft onlangs een hele batterij passen hiervoor geschikt gemaakt. Je pas wordt chipkaart. Ook weer handig voor kwaadwillenden. Contactloos zakkenrollen komt eraan! En wat doen we met het per ongeluk chippen? Regelmatig zie ik mensen de portemonnee langs het apparaat halen. Hoe weet dat ding welke kaart hij moet lezen als verschillende kaarten werken?

En nog iets leuks. Betalen met een mobieltje. Ja, dan wel een smartphone, want alleen die kan de codes lezen. Is er een convenant op handen met fabrikanten van dergelijke apparaten?

Het idee van het achteraf betalen is, dat je eens per maand een rekening krijgt met alle reizen en de verschuldigde kosten. Daarvoor moeten aardig wat gegevens worden vastgelegd. Denkt NS dan misschien ook aan een kleine naamsverandering. NSA misschien?

Overigens herinner ik me dat de privacy-waakhond voor het vastleggen van teveel gegevens de chipkaart-figuren al eens op de vingers heeft getikt. Ik kan me vergissen, maar het lijkt erop dat het alleen maar meer koppelingen en gegevens gaan worden.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to OV-chipkaart toch weer niet nodig

  1. Pingback: Contactloos zakkenrollen | mispunt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s