Google glass

Gisteren zag ik er eentje. Iemand die een Google glass op had. Enthousiast was ik bepaald niet. Camera’s in mijn buurt maken me altijd nerveus, en wekken agressie bij me op. Ik kon de plotseling opkomende behoefte om de drager dat ding van zijn hoofd te rukken en hem in zijn reet te douwen nog net onderdrukken. Maar veel scheelde het niet. Idioot dat je zo’n ding in een openbare ruimte kunt dragen en naar hartelust iedereen ongevraagd filmen.

In de Volkskrant van vandaag staat een verhaal van iemand die met zo’n ding een punkbar ingegaan was. Dat werd niet op prijs gesteld. De draagster beklaagde zich op de andere grote privacyschender Facebook, en hoopte daar op begrip. Daar werd haar gevraagd of ze mensen om toestemming gevraagd had om gefilmd te mogen worden. Dat had ze niet. Dan vraag je toch om boze reacties.

Een Nederlands schoonmaakbedrijf wil die rare bril gaan inzetten bij haar medewerkers. Het idee is, dat als je een vlek er niet af krijgt, je iemand kunt vragen om even mee te kijken. Maar dat moet dan wel in 90 seconden kunnen. Want dat is de tijd die je als schoonmaker hebt om een plee schoon te maken. Moet je dan een remspoor op de kiek zetten en dan naar je baas sturen?
Voor een lastige bloedvlek in een operatiekamer heb je overigens maximaal 10 minuten. Raar als je bedenkt dat een slechte schoonmaak hier levens kan kosten. Daar helpt geen bril tegen.
Ik moest keihard lachen om het excuus achter die bril. Is er straks voor elke ruimte die dit bedrijf moet schoonmaken wifi vereist? Meer tijd om het werk goed te doen en een betere betaling voor dit werk maakt meer gemotiveerde medewerkers dan welk raar gadget dan ook. En wil je werkelijk betere schoonmaakresultaten? Zet dan gewoon de wifi uit en laat smartphones in een kluisje leggen. Dat scheelt tijd en onnodig gedoe met twitter, facebook of andere rare sociale media.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Google glass

  1. Koos Quark says:

    Glaasje op, laat je kookelen?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.