Platenspeler loopt aan :-)

Gisteren werd ik gevraagd om even naar een oude Lenco platenspeler te kijken. Hij was via Marktplaats verkocht, maar er bleken wat kleine mankementen aan te zijn. Met de koper was er overeengekomen dat er iemand bij gehaald werd “die bij een repaircafĂ© werkt”. Dat was ik dus.
Een van de klachten was dat er een fikse brom vanaf kwam. Dat was snel verholpen. Twee nieuwe tulpjes er aan gesoldeerd en de brom was nagenoeg weg.
Verder was er een klacht over een snaar die mogelijk vervangen moest worden. Er leek namelijk iets aan te lopen. Dat leek me een vreemd mankement bij een direct drive platenspeler. Daarbij zit de draaitafel direct op de as van de motor. Dan kun je heel lang zoeken naar een snaar…
Bij de stroboscoop was er inderdaad een ritselend geluidje te horen. Het leek inderdaad dat er iets aanliep. We probeerden de draaitafel even op te tillen. Nadat de mat was losgepeuterd (die lag gelukkig er gewoon los op) konden we hem er zo van af tillen.

De boosdoener van het geluid kwam daardoor letterlijk aan het licht. Het papieren typeplaatje was deels losgeraakt. Dat kan weleens gebeuren met een ding uit 1980. Maar hilarisch was het wel.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s