Blusdekens vaak ondeugdelijk

Wanneer je als fabrikant een brandblusser op de markt brengt die een brandbaar goedje bevalt, dan zul je niet vrijuit gaan. Anders lijkt dit te zijn bij de blusdeken. Een onderzoek onder 12 blusdekens gaf aan dat er 8 niet doen waar ze voor bedoeld zijn. Enkele vliegen zelfs bij gebruik in de fik.

De woordvoeder van de dienst die dit vastgesteld heeft, gaf in een radio-interview aan dat hij niet mocht zeggen welke van de dekens niet voldoen. Er was immers niet alles getest. Op zijn zachtst gezegd is dit een rare opmerking. Wanneer een product direct gevaar kan veroorzaken, wordt dit teruggeroepen. Dat gebeurde onlangs nog met een beschimmelde kerststaaf.

Schijnveiligheid mag blijkbaar wel. We wachten rustig af tot het moment dat de deken nodig is om dan te ontdekken dat hij wel of niet werkt. Jammer! Gefopt! En dan volgt de claim aan de fabrikant die een ondeugdelijk product op de markt heeft gebracht.

Waarom gewoon geen lijstje met de geteste exemplaren en welke wel en niet veilig was. Gewoon dezelfde methode die de Consumentengids al jaren hanteert. Gaat prima. Claims van fabrikanten van ondeugdelijke dekens hoeven ze niet te verwachten. Eerder andersom.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s