Qbuzz

En het geschiede dat Connexxion werd opgevolgd door Qbuzz. Een bedrijf dat met milieuvriendelijkere bussen het busvervoer in Utrecht verzorgt. Bussen die tevens als kerstboom dienst kunnen doen. Veel lichtjes. Het lijnnummer is moeilijk leesbaar door de vele ledjes, die bovendien qua kleur dicht bij elkaar liggen. Bus 11 is tot mijn grote spijt verdwenen en overgenomen door lijn 28. Bussen die bovendien een derde korter zijn dan die van Connexxion. Het aantal passagiers is gelijk gebleven.
Tot zover de buitenkant.

Binnen ziet het er erg nieuw uit. Er is een kleurenscherm dat de reisinformatie aangeeft. Of niet, zoals op de terugweg bleek. De stem die aangeeft waar je zit is uiterst prominent aanwezig. Dat bleek ook het geval met de deursensor. In de overvolle bus schreeuwde de bestuurster met schelle stem dat men weg moest bij de deursensor van de derde deur, anders kon de bus niet vertrekken. Dit grapje herhaalde zich bij elke halte.

Om hier een einde aan te maken besloot de chauffeuse (wederom die schelle stem door de speakers) dat de derde deur niet meer open zou gaan. Dit was niet zo’n gelukkige beslissing. Bij de eerste halte werd er door een grapjurk al geluk gewenst met de exodus. Exobus zou een betere benaming zijn geweest. Er ontstond een inwendige file van mensen die zich bij de volgende halte een weg naar de tweede deur haastten, om toch vooral niet gedwongen te zijn om bij de verkeerde halte te moeten uitstappen.

Hoewel milieuvriendelijker is de eerste ervaring met Qbuzz een stressvolle. Klantvriendelijk kon ik dit bepaald niet noemen. Misschien kwam dit door de stresskip achter het stuur. Maar nu al mis ik de blauwe monsters van Connexxion.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

One Response to Qbuzz

  1. Koos Quark says:

    Samengevat is het dus nu na exit Connexxion stresskippen geblazen in de QBus exobus.

    Maar met die kerstverlichting blijven ze dus het hele jaar doorrijden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s