Polonium en Arafat

Polonium kende ik vroeger alleen als een element van het periodiek systeem. Nooit had ik er over gedacht dat je dit spul in je lijf zou hebben. Vandaag leerde ik dat het onderzoek op de stoffelijke resten van Arafat 18 maal zoveel polonium als normaal uitwees. Normaal? Heb ik dan ook polonium in mijn lijf?

Maar goed. Enige tijd geleden was Litvinenko vermoord met polonium. Het spul schijnt miljoenen te kosten, en bovendien is dit niet zomaar verkrijgbaar. Een verdenking van dat een regering hier achter zat, is dus geen rare gedachte.
Nu Arafat een sterk verhoogde concentratie in zijn resten had zitten, is hij “waarschijnlijk vermoord”. Het spul is hartstikke giftig, duur en zeer moeilijk te verkrijgen en “waarschijnlijk” vermoord???

Het is hartstikke duidelijk dat het spul er niet zomaar ingekomen is. Ergo, iemand heeft hem vergiftigd. Iemand met toegang tot dit spul en de financiele middelen om het te bekostigen. Dat is toch niet zo moeilijk? Ongetwijfeld zit er een politieke gedachte achter dat “waarschijnlijk”, net zoals deze moord politiek getint is geweest.

En natuurlijk is er een verdachte. Aartsvijand Israel. Maar dat mag natuurlijk niet hardop gezegd worden. Maar iedereen denkt het wel…

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

One Response to Polonium en Arafat

  1. Koos Quark says:

    Om meer precies te zijn gaat het dus in concreto om: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s