Afluisteren is één ding…

Ongetwijfeld zal ik net als iedereen in de gaten worden gehouden door de voorloper van de NSB, de NSA (volgens Fokke en Sukke althans). Nu is het vast niet moeilijk om via achterdeurtjes van Google, al dan niet met medewerking, te kijken waar ik naar gezocht heb. Nu ben ik een ontzettende nieuwsjunk, en zoek tussendoor ook naar achtergrondinformatie.

Als we nou als voorbeeld de vondst van mosterdgas in Ede bekijken, dan is het natuurlijk logisch om te zoeken naar de mogelijkheden om dit in het hobby-laboratorium te maken. Niet om het dan ook zelf te doen, maar gewoon vanwege de vraag hoe die figuur er aan gekomen zou kunnen zijn. Is het te maken met huis tuin en keukenspullen. De zoektocht naar het antwoord zou weleens heel anders kunnen worden uitgelegd als je als NSA puur kijkt naar een zoekgeschiedenis. Als je je dan ook nog eens van een google translate-achtige constructie moet bedienen (ongetwijfeld is het overgrote deel van de NSA van Engelstalige origine) dan wordt het wel heel erg houtje-touwtje-achtig. Prism zal vast wel intelligent in elkaar zitten, maar ik kan me niet voorstellen dat elke taal even goed afgehandeld zal worden.

Als ik voor een artikel wat achtergrondinformatie opzoek, is de kans groot dat de alarmbellen gaan rinkelen bij de verkeerde zoektemen. Een voorbeeld hiervan was te zien in de bizarre nieuwsberichten. Iemand in et openbaar vervoer die te veel had gedronken en naar iemand per telefoon duidelijk maakte dat hij op exploderen stond, had het duidelijk over zijn blaas. Een luistervink die dat niet begreep, zette gelijk alle hulptroepen in gang. De man werd gearresteerd en had waarschijnlijk ook nog daardoor een natte broek.

De hoogst overspannen reactie van de war on terror schiet zo zijn doel finaal voorbij.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s