Kruiswoordpuzzel

Elke weekdag heb ik een leuke bezigheid. Als Trouw-abonnee ben ik helemaal verslingerd aan de dagelijkse kruiswoordpuzzel. Deze week was er een woord, waar ik maar niet op wist te komen. 5 letters, beginnend met een n en eindigend op n. Ex-LPF minister en gelegenheidszanger.

Ik wist precies wie er bedoeld werd. Een naar mannetje dat ooit als persoon vond dat de doodstraf moest worden ingevoerd en als minister dat juist niet vond. Dit alles gelardeerd met een naar lachje. Verder dacht ik me te herinneren dat dit mannetje iets bij de IND had gedaan. Toevallig wist ik ook dat hij in Almere woonachtig is, alwaar hij zich sinds zijn mislukte ministerschap heel wat waant.

De bus was bijna bij de uitstaphalte. Mijn laatste woord was er nog steeds niet. Ik moet van mezelf de puzzel af hebben als ik uit de bus kom. Shit. Nog steeds niet.

Ik stapte de bus uit. Om de een of andere reden viel het kwartje. Nawijn!

Wederom kwam een vraag bij me boven. Hoe heette die kwakbol eigenlijk ook weer met zijn voornaam? Ik weet het nog steeds niet en ga het ook niet opzoeken. Kennelijk had ik deze flapdrol stevig verdrongen. En vast niet voor niets.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s