Labeling producten uit de bezette gebieden


Eindelijk lijkt er dan toch iets te gebeuren tegen de onrechtvaardige bezetting door Israel. Minister Timmermans wil dat er op producten uit de bezette gebieden, dit ook duidelijk te zien is. Logisch ook eigenlijk. Je zet niet Made in Belgium op een product uit Frankrijk. Dat Israel nederzettingen poot op Palestijnse grond maakt de grond nog steeds niet Israelisch.

Vorige regeringen hebben zich altijd verre gehouden van kritiek op de bezetting. Gelukkig komt de wijsheid ook met de jaren. Oud-premier van Agt maakt zich met zijn organisatie sterk om de bezetting te beëindigen. Nu gelukkig ook iemand die een stuk jonger is. En nog onderdeel van de regering ook.

Vanuit Joodse hoek is men niet blij met het plan van Timmermans. Uiteraard wordt er de holocaust weer aan de haren bijgesleept. Het gaat echter gewoon om geld. De producten uit de bezette gebieden zouden weleens geboycot kunnen worden. Kijk, dat is nou juist de bedoeling. De consument kan zo andere producten kiezen als dat hem of haar interesseert. Ooit werden Jaffa sinaasappels geboycot vanwege kwik. Dat was een gezondheidsreden. Nu zou je kunnen kiezen voor de gezondheid van de Palestijnen. Ben benieuwd welk logo er op gaat komen. Het moet in elk geval herkenbaar zijn. Ik doe bij deze vast een voorstel.

Advertisements
This entry was posted in Politiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s