Op hun peuk getrapt

Een vandaag gelanceerde site is blijkbaar onderwerp van veel ongenoegen onder de betrokkenen die hierop met naam en toenaam worden genoemd. De betreffende personen zijn op de een of andere manier direct of indirect betrokken bij de tabaksfabrikanten. Opmerkelijk is de rol van (de zelf rokende) minister Schippers. Ze gaf in de media blijk van haar ongenoegen over het naming and shaming. Ze voelde zich blijkbaar op haar peuk getrapt.

Andere figuren die op de site worden genoemd zijn onder andere Hans Hillen, Elco Brinkman, Anne Rutte en uiteraard fucking Ton Wurtz van de rokersbelangen. Ja, ze zijn wel actief in die hoek, maar dat willen ze liever niet aan de grote klok hangen.

Overigens blijkt de informatie van deze site niets nieuws te zijn. Ook Zembla heeft de rooklobby al eens bij name genoemd. En ja, ook onder Bruin 1 was Schippers reeds genoemd als een rooklobbyist.

Ik kan de artsen achter deze site geen ongelijk geven om op deze manier hun boodschap duidelijk te maken. Ook ik werk in een ziekenhuis en zie regelmatig patiënten met de gevolgen van tabaksgebruik. En dat is bepaald geen fraai gezicht. Vergeleken daarmee is het tegen schenen schoppen van deze artsen peanuts.

Advertisements
This entry was posted in Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Op hun peuk getrapt

  1. Koos Quark says:

    In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde uit 2008 (jaargang 152) staat op pagina 1469 dat maar liefst 7,5% van alle klinische ziekenhuisopnames te wijten is aan roken.

    Groet, Koos Quark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s