Afpoeieren op z’n Russisch

Dat talen leren handig is voor communicatie met mensen uit andere landen, mag algemeen bekend zijn. Vandaag echter heb ik mijn Russisch aangewend voor miscommunicatie.

Elke donderdagmiddag heb ik cursus in de Utrechtse binnenstad. Daar verheug ik me altijd erg op. Maar dan, als ik weer naar huis wil en naar de bushalte loop, kom ik steevast een aantal werkstudenten tegen die me al jaren proberen over te halen tot een smaaktest. Ze staan daar strategisch opgesteld, met een geval om hun nek van “uw mening telt”. Elke keer probeer ik er langs te lopen zonder aangesproken te worden, maar het werkt zelden. Aangezien de figuren wekelijks anderen zijn, helpt bot zijn zodat je de volgende keer misschien met rust gelaten wordt ook niet.

Vandaag heb ik het over een andere boeg gegooid. De dame die me aansprak of ik misschien zin had in een smaaktest kreeg de een verbaasde blik te zien. Что? Ты говоришь по русски? (Wat zeg je? Spreek je Russisch). Ze maakte een gebaar van “laat maar zitten”. Ze sprak blijkbaar geen Russisch, maar daar had ik op gegokt. Volgende week ga ik het eens proberen met Arabisch 🙂 Hoewel mijn kennis daarvan nog beperkt is, verwacht ik dat het werkt. Dondert niet wat ik zeg, als de tester het maar niet begrijpt, daar gaat het om.

Afpoeieren wordt zo een leuke bezigheid.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Afpoeieren op z’n Russisch

  1. Koos Quark says:

    Echt een heel goed idee, ik ga voortaan afpoeieren met: संन्यास

    Groetjes, Koos Quark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s