NS wil één tarief voor diverse vervoerders

Gisteren keek ik naar Kassa. Eén van de onderwerpen betrof de OV-Chipkaart. Uiteraard waren diverse partijen uitgenodigd. Een mevrouw van Rover met een nogal opvallende haarkleur, een PVDA- kamerlid en een topfiguur van NS. TSL, de veroorzaker van het onheil, liet zich veiligheidshalve niet vertegenwoordigen.
Diverse gevallen werden besproken waarbij er iets goed mis was gegaan. Zo was er een muzikant die al verschillende keren een kapotte chipkaart had. Vervanging duurde een behoorlijke tijd, en vergoeding voor de extra gemaakte kosten, daar kon hij grotendeels naar fluiten.

Het viel me op dat de NS-topman en het kamerlid er niet bepaald makkelijk bijzaten. Het feit van de toekomstige onmogelijkheid van het in stukken knippen van een reis, voor negenen zonder korting en na negenen met, werd door de topfiguur gemakkelijk afgewimpeld met “dan reis je toch iets later”. Makkelijk gezegd als je ergens op tijd moet zijn. Een oplossing werd niet toegezegd.

Evenmin kwam er een toezegging over een oplossing voor de grote prijsverschillen tussen reizen met chip en papieren kaartje op hetzelfde traject. De topfiguur kwam met een uitlating dat er gestreefd wordt naar één tarief voor alle partijen op het spoor. Hij merkte wel op dat het dubbel inchecktarief intussen was opgelost. Het gelijke tarief werd echter niet verder uitgediept in de zin of dit nou het hogere of het lagere zou worden. Gezien de terughoudendheid leek het erop dat de prijzen weer omhoog zouden gaan. De Rover-mevrouw merkte tussendoor nog op dat de oplossing van het dubbel inchecktarief weer was rechtgetrokken met een prijsverhoging.

De NS-meneer probeerde zijn product te verdedigen met de resultaten van een onderzoek dat het overgrote merendeel van de chipgebruikers tevreden zijn. Tevergeefs. Hij was niet overtuigend en gaf me de stellige indruk dat hij het nodige te verbergen had. Ongetwijfeld zullen we die boodschap later dit jaar gaan horen. En dan zal hij wel weer in Kassa verschijnen met een volgend schijnheilig verhaal.

This entry was posted in Algemeen, Politiek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to NS wil één tarief voor diverse vervoerders

  1. Koos Quark says:

    De oude wijze Chinees krijgt helemaal gelijk: des te meer controlesystemen er worden gebouwd, des te meer chaos er ontstaat. Op alle terreinen zit onze maatschappij op het hellend vlak van steeds meer controlesystemen en steeds meer chaos. Let it be, let it be.

    Groet, Koos Quark

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.