Ongewenst filmen

Ik ben net terug van een weekend zingen. Het is altijd heel erg leuk, behalve één ding. Dat is de Iphone. Dat zo’n ding filmpjes kan maken is natuurlijk wel aardig. Maar dat betekent dus niet dat ik het op prijs stel om zonder toestemming gefilmd te worden en dat die filmpjes vervolgens wederom zonder toestemming op Youtube gepoot gaan worden, of op dat verschrikkelijke Facebook. Al jaren weiger ik om gefotografeerd te worden of gefilmd, en degene die vindt dat die dat kan negeren riskeert een kapotte camera of telefoon.

Met enige tegenstribbelen van de docente heb ik elke keer de ruimte verlaten wanneer er gefilmd werd. Mijn actie maakte de betrokkenen er wel op attent dat je ook nee kunt zeggen tegen deze acties. Het feit dat iedereen een camera bij zich heeft betekent niet dat die ook onder alle omstandigheden gebruikt kan en moet worden. Ik ben zeer zuinig op mijn privacy.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen, Foto and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ongewenst filmen

  1. Koos Quark says:

    En ergens in het openbaar moeten rondlopen met zo’n button op met “mij niet fotograferen”, dat vind ik ook maar helemaal niks.

    Groet, Koos Quark

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s