Verkrachte vrouwen hoeven geen hulp te verwachten in Keulse katholieke ziekenhuizen

Schokkend verhaal in de Volkskrant. Dat de katholieke kerk politieke invloed heeft, wisten we al. Maar dat het zo ver ging, was me niet bekend. Dat er over uitwassen van de islam gemekkerd wordt, is begrijpelijk. Maar kennelijk valt er ook genoeg op de katholieke kerk aan te merken.

In het artikel is er sprake van een extreem ver doorgevoerd reli-fanatisme. Als een vrouw verkracht wordt en de pech heeft in Keulen in een katholiek ziekenhuis terecht te komen, hoeft ze niet op enige hulp te rekenen. Een onderzoek naar verkrachting wordt er niet gedaan, omdat er weleens een gesprek over een morning-afterpil zou kunnen volgen. Alsof een verkrachting al niet traumatisch genoeg is. Een leven wordt voorgoed verpest en dan krijg je nog te maken met dergelijke fanaten. Fanaten die zoals we hebben kunnen zien zich structureel aan verkrachting schuldig gemaakt hebben. Of uit dergelijke verkrachtingen kinderen zijn ontstaan, is de grote vraag. Wellicht hebben deze geestelijken daarom hun keuze laten vallen op jongens.

Van een van deze misbruikers en pedofielen heb ik op de lagere school nog godsdienstles gehad. Zijn naam was Modestus. Vele jaren later hoorde ik dat hij voor zijn priesterwijding vastgezeten had voor pedofilie.

Advertisements
This entry was posted in Politiek, Sektes and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Verkrachte vrouwen hoeven geen hulp te verwachten in Keulse katholieke ziekenhuizen

  1. Daniel Oom says:

    Eh, als het goed is werk ik binnenkort bij een katholiek ziekenhuis. Ik werd niet blij van het verhaal in de Volkskrant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s