Insecten in oliebollen

Het is me opgevallen dat mijn stukje over insecten eten erg veel bezoekers trekt. Kennelijk zijn veel mensen om de een of andere reden gefascineerd door iets dat apart lijkt. Op nu.nl staat een opmerkelijk stukje over oliebollen met beestjes, waarschijnlijk meelwormen. Als dit inderdaad het geval is, hebben de eters iets extra’s geproefd. Niets ernstigs overigens. Zelf vind ik meelwormen erg lekker.

En als je gedacht had dat je nog nooit insecten hebt gegeten, dan heb je het mis. Elk mens eet ongeveer een halve kilo insecten per jaar, zonder dat die het weet. In brood zitten insectenresten. Ook in tomatenketchup en appelsap. Denk maar niet dat alle producten 100% van insecten ontdaan worden. Er zijn zelfs EU-richtlijnen over het maximale wat aan beestjes in producten mag zitten.

Grappig is overigens ook dat er een bepaalde luis is uit Mexico die op cactussen gekweekt worden, om te worden toegepast als voedingskleurstof. Onder andere in de beroemde roze koeken en rode M en M’s. Als ik dit vertel, is het doorgaans de laatste keer dat men deze gegeten heeft. Maar als ze het doen om geen insecten meer te eten, dan is dat verloren moeite.

Van de oliebollen zal niemand ziek gaan worden. Zalm en kip zijn, zoals we al vaker hebben mogen lezen, een stuk onveiliger.

Advertisements
This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s